Prontomed- starostlivosť o pokožku

Neskoré akné (acne tarda)

Akné v dospelosti?

Kým kožné ochorenie akné sa prejavuje najmä v období puberty, môže vás postihnúť aj v dospelosti. Ak je obdobie výskytu medzi 25. a 45. rokom života, medicína hovorí o neskorom akné (acne tarda) . Postihnutých je viac žien (až 54 percent) ako mužov (až 40 percent). Asi tretina všetkých dospelých s neskorým nástupom akné bude v určitom okamihu potrebovať lekárske ošetrenie. Dôvodom je zápalový proces spojený s ťažkými príznakmi a s tým spojené riziko infekcií. Ak sa u vás objaví akné v dospelosti, je užitočné navštíviť dermatológa, aby sa vylúčili iné kožné ochorenia.

Postihnuté oblasti na pokožke

Neskoré akné je viditeľné prostredníctvom typických pupienkov, pustúl a čiernych bodiek na tvári. Vyskytuje sa prevažne v tvare U a prebieha podľa toho po stranách oboch líc, v oblasti dolnej čeľuste a brady až po začiatok oblasti krku. 
 
Na rozdiel od akné v puberte, nos a čelo (T-zóna) , ramená a hrudník nie sú u dospelých takmer vôbec postihnuté

Opatrenia proti neskorému akné

Pri starostlivosti o pokožku dbajte na to, aby ste používali mydlové produkty, ktoré sú bez parfumácie a pH neutrálne a čistite si nimi pleť len raz denne (inak len vodou). Vyhnite sa mastným krémom, pretože upchávajú póry. Namiesto toho používajte hydratačné krémy na vodnej báze.

Skontrolujte, ktoré potraviny majú nepriaznivý vplyv na vašu pokožku. Na skúšku vylúčte určité jednotlivé potraviny (vrátane hlavne cukru, jednoduchých sacharidov a spracovaných potravín) na dva týždne a pozorujte svoju pokožku.

Zníženie stresu vám pomôže zlepšiť vzhľad pokožky. Uistite sa, že máte každodennú rovnováhu, napríklad prostredníctvom športu, relaxačnej techniky alebo činnosti, ktorá vás upokojuje.

Vo všeobecnosti, ak máte ťažké neskoré akné, vyhľadajte radu od dermatológa . Liečebný plán a vhodné účinné látky vám môžu pomôcť výrazne zlepšiť ťažký priebeh.

Zníženie viditeľného poškodenia kože

Neskoré akné často vedie k jasne viditeľnému poškodeniu kože, ktoré sa prejavuje jazvami rôznej závažnosti na tvári. Je užitočné zabezpečiť, aby prostredníctvom uvedených opatrení došlo k čo najmenšiemu poškodeniu kože. Ak však už máte viditeľné lézie, môžete ich v mnohých prípadoch zredukovať.

Krycí make-up vám pomôže vizuálne vytvoriť rovnomernejšiu pleť. Mal by sa však aplikovať len vtedy, ak v súčasnosti nie sú žiadne zapálené miesta. 

Ošetrenie

lekárskym laserom je v prípade potreby vhodné pre ľudí, ktorých koža je vážne poškodená jazvami, a preto prežívajú vysoké utrpenie. V mnohých prípadoch možno aj lekárskym kyslým peelingom dosiahnuť viditeľné zlepšenie poškodenia kože. Môže ho používať iba odborník.

Správna starostlivosť o neskoré akné


Prontomed uviedol na trh inovatívny rad produktov špeciálne pre tých, ktorých trápi akné, ktoré účinne podporujú tých, ktorí sú postihnutí v liečbe neskorého akné. Úsporná súprava Prontomed „Skin“ je všestranná bezstarostná súprava. Ak nechcete používať pleťový toner "Clear Skin", "Skin Balance" je možné zakúpiť aj jednotlivo. Sériu proti neskorému akné uzatvára gél „Acute“ . Zmestí sa do každého vrecka, a preto je ideálny na cesty, na viacnásobné použitie počas dňa.

Je akné v dospelosti normálne ?

Každý môže trpieť škvrnami a akné aj v dospelosti. Často genetické väzby a citlivosť na rôzne vplyvy prostredia spôsobujú, že určité skupiny ľudí bojujú s akné po celý život. 

Kedy končí neskoré akné ?

U dospelých s neskorým nástupom akné neexistuje žiadny konkrétny čas, kedy choroba skončí. Keďže faktory sú veľmi odlišné, časový faktor je tiež úplne odlišný. Napríklad neskoré akné na báze liekov môže pretrvávať aj vo vyššom veku, pričom prevažne hormonálne vplyvy väčšinou končia najneskôr po menopauze.

Zdroj Prontomed

Pridaj komentár